Utbildning i Google Analytics


Har ni redan Google Analytics installerat på er webbplats men är i behov av att förstå verktyget bättre?

Finns det en sak vi har lärt oss under de år vi utbildat i Google Analytics så är det att ingen installation är den andra lik. Din webbplats är unik och av den anledningen bör även din implementation av Google Analytics vara unik.

Är ditt företag eller organisation i behov av att lära er dra maximal nytta av Google Analytics?

Med utgångspunkt från er egna data utbildar vi er i Google Analytics

Grunderna

Vilka är de grundläggande mätetalen och hur ska vi tyda dem? Vi lär oss ta reda på hur besökarna hittar till er sajt och vad de gör på era sidor.

Uppföljning

Vilka är era viktigaste nyckeltal och hur följer ni upp dem med hjälp av mål? Hur samlar vi in rätt data och hur utvärderar vi kampanjer?

Anpassningar

Hur använder man segment för att gruppera era besökare på ett bättre sätt? Vi går igenom hur ni kan hitta era mest värdefulla besökare.

Händelsespårning

Vi går igenom hur ni med hjälp av händelsespårning på er webbplats kan ta reda på exakt vad era besökare gör, för att kunna följa upp på rätt sätt.

Vad går vi igenom under utbildningen?


Under en hel dag (6 timmar) går vi igenom många olika delar av Google Analytics. Vi börjar med en kort introduktion till webbanalys där vi går igenom de viktigaste begreppen samt går igenom hur spårningen går till tekniskt sett. Detta för att ni ska få en så bra förståelse som möjligt över vilka mätetal ni faktiskt tittar på i verktyget.

Utöver det mest grundläggande så lär vi oss hur vi navigerar i Google Analytics samt hur du snabbt når dina favoritrapporter. Vi lär oss hur man kan filtrera ut data på olika sätt och hur vi kan jämföra data mellan olika perioder för att se trendskillnader.

Har ni en sökfunktion på er egna webbplats idag så säkerställer vi att data samlas in korrekt i Google Analytics så att ni kan se vad era besökare söker efter när de surfar runt på era sidor.

Google Analytics är ett väldigt kraftfullt verktyg men det kräver sina anpassningar. Tillsammans går vi igenom hur man definierar mål i Google Analytics samt går igenom hur man sätter upp dessa för att kunna dra insikter i vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra med er webbplats och marknadsföringskampanjer.

Vill du hellre ringa är du välkommen att prata med Daniel Carlbom på 070-605 06 70 så svarar han på de frågor du har om utbildningen.