Daniel Carlbom

Daniel Carlbom

Jobbat med SEO i 10+ år med tungt fokus på det tekniska. Kommunicerar lika bra med en utvecklare som med en marknadschef.

Daniel Carlbom

Vem är Daniel?

Intresserad av teknik och webbutveckling. Skrivit kod sedan 12-årsåldern. Byggt otaliga sajter genom åren, men det största intresset senaste 15 åren har varit sökmotoroptimering. Det är en väldigt speciell känsla att driva högkonverterande, organisk trafik till olika typer av sajter.

Daniel har jobbat med sälj och marknadsföring, både digitalt och fysiskt, under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Detta kombinerat med ett ohälsosamt intresse för kod och teknik har gjort att klassiskt webbknackande har passat honom väldigt bra.

Han har tidigare jobbat mycket med PHP (bland annat det språket som WordPress är byggt i), men nu de senaste 6-7 åren fokuserat med och mer på JavaScript. Det har fallit sig väldigt naturligt då han även jobbat väldigt mycket med Google Analytics och Google Tag Manager för många företag.

Idag pratar Daniel samma säljspråk som marknads- och säljcheferna samtidigt som han lika snabbt svänger om och pratar NextJS och  Server Side Rendering med utvecklingsansvariga.

Urval av företag som Daniel jobbar och har jobbat med:

  • Fortum
  • TV4 Play
  • Altas Copco
  • Tradera
  • Panasonic

Med en bakgrund inom både SEO och webbanalys har Daniel jobbat i många olika miljöer både på byråsidan och in-house på flera företag.

Sedan 2016 driver han Omnidig tillsammans med sin fru Cecilia där de med sin djupa förståelse för marknadsföring hjälpt företag att öka sin synlighet online och ökat sin ROI avsevärt.

Daniel Carlbom

SEO & WEBBANALYS

Kontakta Daniel

Du når honom enklast via mail på daniel@omnidig.se eller genom att skicka ett SMS till 070-6050670 så ringer han upp dig.