Google Analytics Demokonto

Google Analytics Demokonto

Vi håller löpande en hel del utbildningar i Google Analytics för både företag och studenter och en av de vanligaste problemen vi springer på är att kunna visa upp ett konto i Google Analytics som många kan titta på. Och gärna som de kan få access till också så att de kan bläddra runt själva.

Vi har länge önskat att det fanns en möjlighet att få tillgång till någon form av demokonto med (om inte annat) påhittad data som man kan vrida och vända på för att lära sig mer. Det är onekligen en sak att titta på när någon visar hur man ska göra, men att få möjligheter att själv lära sig Google Analytics genom att få tillgång till riktigt bra data är svårslaget.

Nu har Google öppnat upp och ger tillgång till sitt Google Analytics-konto för Google Merchandise Store som har ett stort utbud av Googleprylar du kan köpa i form av kläder eller kontorsvaror.

Google Analytics Demokonto Översikt

Så här kommer du åt Google Analytics demokonto

Det enda du egentligen behöver är ett Google-konto, så se till att du är inloggad på det. Klicka sedan på denna länk – https://analytics.google.com/analytics/web/demoAccount – så kommer det kontot att automatiskt läggas till som en användare med läsrättigheter på Googles demokonto.

Vilken data får du tillgång till?

Eftersom Google Merchandise Store är en klassisk e-handel som säljer prylar online så får du naturligtvis tillgång till i stort sett allt som Google Analytics har att erbjuda.

Det som oftast är svårt att ”testa själv” om man inte har en egen e-handel är just hur e-handelsdata syns i Google Analytics och hur man kan jobba med det.

Med mer eller mindre full tillgång till de försäljningar som sker i deras webbshop får du en möjlighet att fördjupa dig riktigt bra i alla de standardrapporter som finns att tillgå. Mitt tips är att även dra nytta av det Solutions Gallery som finns kopplat till Google Analytics för att ladda hem ett större urval av rapporter att titta på datan med.

Även om du kommer kunna spendera flera veckor med att bara lära dig standardrapporterna…

Som sagt, du lägger till dig som användare i Google Analytics demokonto här: https://analytics.google.com/analytics/web/demoAccount

Lycka till, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Daniel Carlbom

Kort om Daniel

Daniel har jobbat med SEO och webbanalys i över 10 år. Under denna tid har har hunnit med att hjälpa många olika företag att både ta bättre positioner i sökresultaten och samtidigt förbättra sin förståelse över vad som händer på deras webbplatser.

Lämna en kommentar