Our Latest SEO & Marketing Articles

Filtrera bort inloggade användare i Google Analytics

Filtrera bort data från inloggade WordPress-användare i Google Analytics

När du jobbar med all typ av data så är det viktigt att hålla den så ren som möjligt från sådant som inte hör hemma där. Eller som kan göra att data inte visar hela sanningen, för den delen.

Oavsett vilket verktyg du använder för att analysera trafiken till din webbplats så är det viktigt att du filtrerar ut din egna trafik. Driver du en större webbplats så kanske du även vill exkludera alla webbredaktörer eller supportavdelningen, etc.

Personer som spenderar tid på er webbplats, men som inte kommer att konvertera som en riktig besökare. Anledningen här är för att du har ett helt annat besöksbeteende än dina kunder. När jag besöker den här sidan är det för att kolla av så allt ser bra ut. För att korrigera något eller kanske för att sätta upp och testa nya saker att spåra.

Denna guide kommer att visa dig hur du gör oavsett om du använder ett plugin eller inte. Vi kommer gå igenom följande scenarion.

  • Du använder Google Tag Manager + Google Analytics utan plugins
  • Du använder Google Tag Manager + Google Analytics med plugins
  • Du använder enbart Google Analytics utan Google Tag Manager

Häng med.

Read More

Vad ska du skriva om på din sajt?

Bra verktyg för att få idéer om vad du ska skriva om på din sajt

Vi har alla hört det förut – Content is King – men hur hittar man då rätt innehåll att skriva om? En sak som jag ofta sett under alla de år jag jobbat mot företag i alla storlekar och branscher är att det fortfarande än väldigt vanligt att man hela tiden tänker i sina egna branschtermer.

Men om vi vill att besökare som kanske inte kan branschen bra ska hitta till oss, då behöver vi veta vad de verkligen letar efter.

Jag kommer att skriva ett mycket utförligare inlägg om hur man gör sökordsanalyser framöver, men tänkte idag prata om ett verktyg som jag lärt mig uppskatta mer och mer senaste året.

Read More